Amsterdamse musea straks mogelijk ook ’s avonds open

Museum in de hoofdstad zijn over enige tijd mogelijk ook ’s avonds te bezoeken. De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren gaat in gesprek met musea om te kijken of de openingstijden verruimd kunnen worden, meldt> Het Parool.


Het VVD-raadslid Samira Bouchibti heeft de wethouder gevraagd om in gesprek te gaan met de musea. Volgens het raadslid kan de avondopenstelling onder meer interessant zijn voor de inwoners van Amsterdam. Die mijden de musea nu in de weekenden vaak, omdat het daar dan erg druk is met toeristen.

Bouchibti denkt dat bijvoorbeeld een openstelling op donderdagavond voor deze inwoners een uitkomst kan zijn.

In Amsterdam zijn overigens al een paar musea een avond in de week geopend, waaronder het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.

- advertentie -
Gezicht in de Nieuwe Kerk met memorietafel van Adriaen Teding van Berkhout (Prinsenhof)
Museum Prinsenhof Delft heeft een crowdfundingsactie opgezet om een bijzonder zeventiende-eeuws schilderij…
Opgegraven porselein uit Jingdezhen (Prinsenhof)
De Delftse stadsarcheoloog Steven Jongma is op uitnodiging van de Jingdezhen in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: