Amsterdamse Museumnacht al uitverkocht

museumnacht Amsterdam

De jaarlijkse Museumnacht Amsterdam is al uitverkocht. De organisatie heeft dat zaterdagochtend bekendgemaakt. In totaal zijn er 27.500 kaartjes verkocht.

Er doen dit jaar 50 musea en culturele instellingen mee aan het evenement. Deze instellingen openen zaterdagavond en -nacht van 18:30 tot 02.00 uur de deuren voor het publiek. Veel museum bieden naar aanleiding van de Museumnacht een speciaal programma aan.


- advertentie -

‘Weirdo’ bij Bijzondere Collecties

Het evenement wordt dit jaar geopend in filmmuseum EYE.

Het is de dertiende keer dat dat de Museumnacht Amsterdam gehouden wordt. Vorig jaar was het evenement ook uitverkocht.

De Museumnacht moet een “nieuw en jong publiek” kennis laten maken met de Amsterdamse musea. Bezoekers kunnen onder meer terecht bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Daar worden dan documenten “over freaks en weirdo’s uit vervlogen tijden” tentoongesteld.

Het Verzetsmuseum staat tijdens de nacht in het teken van fictieve (anti)oorlogshelden, uit strips, films, literatuur en propaganda. In het Artis Planetarium kunnen bezoekers workshops volgen over het heelal. Bezoek voor het volledige programma de website van Museumnacht Amsterdam: www.museumnachtamsterdam.nl

Louis Raemaekers
Louis Raemaekers, jonge jarenOnder de titel ‘Een cartoonist van…
Nationaal VoetbalmuseumHet Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg staat te koop.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: