Andere naam voor toren Big Ben

De toren waarin de Big Ben hangt

De klokkentoren in Londen waarin de beroemde Big Ben hangt, heet voortaan Elizabeth Tower. Het Britse Lagerhuis heeft met de naamswijziging ingestemd als eerbetoon aan koningin Elizabeth die dit jaar zestig jaar op de troon zit.

De toren wordt door toeristen vaak Big Ben genoemd, maar dat is eigenlijk alleen de naam van de klok in de toren. De toren zelf heet simpelweg Clock Tower. Voortaan heet de toren echter Elizabeth Tower, naar koningin Elizabeth.De klok in de toren blijft wel gewoon Big Ben heten. De beroemde klok ontleent zijn naam aan Sir Benjamin Hall (1802-1867), een politicus van publieke werken die in de negentiende eeuw vanwege zijn forse omvang vaak ‘Big Ben’ werd genoemd. Hij maakte zich hard voor de bouw van een grote monumentale klokkentoren. De klok is niet alleen naar hem vernoemd, zijn naam is ook in de bel gegraveerd.

- advertentie -

De Big Ben sloeg voor het eerst op 11 juli 1859. Volgens Britse media heeft de klok sinds die tijd alleen stilgestaan voor werkzaamheden en tijdens slecht weer.

De late jaren 1975-2006Het derde deel van de Reve-biografie…
Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: