Andreas Blühm nieuwe directeur Groninger Museum

Andreas Blühm – Foto: Groninger Museum

De Raad van Toezicht van het Groninger Museum heeft de Duitser Andreas Blühm benoemd als nieuwe directeur. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De nieuwe directeur zal rond augustus van dit jaar aan zijn werkzaamheden beginnen. Het Groninger Museum verkeert momenteel in financiële problemen. De vorige directeur, Kees van Twist, trad december vorig jaar vanwege die problemen terug. Het museum heeft te kampen met een grote schuldenlast. Dankzij een‘eenmalige financiële injectie’ van de gemeente werd faillisement eerder dit jaar voorkomen.

- advertentie -

Het Groninger Museum over de benoeming van de nieuwe directeur:

Met Andreas Blühm haalt het Groninger Museum een directeur binnen met een internationale reputatie en uitstraling. Zijn aanwezigheid in Groningen versterkt de positie van het Groninger Museum als nationaal en internationaal podium en kan de positie van het museum ook naar het Oosten toe verder versterken. Blühm is een specialist in 19e eeuwse kunst en voegt zo een verbreding toe aan de in het museum aanwezige expertises.

De 53-jarige Blühm was in het verleden onder meer bij het Van Gogh Museum. Hij was daar hoofd presentaties en twaalf jaar lang verantwoordelijk voor het tentoonstellingsbeleid.

Afb: Florence Nightingale InstituutHet Florence Nightingale Instituut (FNI) in…
Oranje, rood, geel - Mark Rothko, 1961Het Gemeentemuseum in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: