Andy Murray in voetsporen Bunny Austin

Bunny Austin

Voor het eerst sinds 1938 staat er weer een Brit in de finale van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. De Schot Andy Murray wist vrijdagmiddag ten koste van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga de finale te bereiken.

Andy Murray treedt daarmee in de voetsporen van Bunny Austin (1906-2000), een Engelsman die in 1938 ook de finale van Wimbledon wist te bereiken.

Het is voor Murray echter te hopen dat hij het zondag tijdens de finale beter doet dan deze Bunny Austin. Die Engelsman werd in de finale van 1938 namelijk van de baan geveegd door de Amerikaan Don Budge: 6-1, 6-0 en 6-3.

- advertentie -Mocht Murray de finale zondag winnen dan treedt hij in de voetsporen van Fred Perry (1909-1995), de laatste Brit die het toernooi op zijn naam wist te schrijven.

Perry is overigens een echte Wimbledon-legende want hij won het toernooi maar liefst drie keer achter elkaar, in 1934, 1935 en 1936.

Verena BeckerVerena Becker, een voormalig lid van de terreurbeweging…
SpinalongaHet eilandje Spinalonga voor de noordoostkust van Kreta gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: