Dark
Light

Anet Bleich schrijft biografie Max van der Stoel

Auteur:
1 minuut leestijd
Max van der Stoel

Journaliste Anet Bleich werkt aan een biografie van de zaterdagavond overleden politicus Max van der Stoel. Ze zei dit zondagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

De biografie komt er op verzoek van de familie van Van der Stoel en de uitgeverij Balans. Anet Bleich schreef eerder onder meer al de biografie van minister-president Joop den Uyl (1919-1987). De journaliste heeft verschillende keren met Max van der Stoel gesproken en heeft, voor het schrijven van de biografie, toegang gekregen tot diens persoonlijk archief.

Van der Stoel overleed zaterdagavond na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd. Hij is twee keer minister van Buitenlandse Zaken geweest. Ook was hij ambassadeur van Nederland bij de Verenigde Naties en de eerste Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE. Sinds 1991 was hij minister van Staat.

Volgens minister-president Rutte verliest Nederland met het heengaan van Van der Stoel “een icoon op het terrein van mensenrechten”.

Boek: De stille diplomaat – Anet Bleich

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×