Anet Bleich schrijft biografie Max van der Stoel

Max van der Stoel in 1974 – Foto: CC / Mieremet, Rob / Anefo

Journaliste Anet Bleich werkt aan een biografie van de zaterdagavond overleden politicus Max van der Stoel. Ze zei dit zondagavond in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.

De biografie komt er op verzoek van de familie van Van der Stoel en de uitgeverij Balans. Anet Bleich schreef eerder onder meer al de biografie van minister-president Joop den Uyl (1919-1987). De journaliste heeft verschillende keren met Max van der Stoel gesproken en heeft, voor het schrijven van de biografie, toegang gekregen tot diens persoonlijk archief.

Het is de bedoeling dat de biografie

- advertentie -van Max van der Stoel eind 2012 in de boekwinkels ligt.

Van der Stoel overleed zaterdagavond na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd. Hij is twee keer minister van Buitenlandse Zaken geweest. Ook was hij ambassadeur van Nederland bij de Verenigde Naties en de eerste Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE. Sinds 1991 was hij minister van Staat.

Volgens minister-president Rutte verliest Nederland met het heengaan van Van der Stoel “een icoon op het terrein van mensenrechten”.

De markering - Foto: Still NOS-videoOp het terrein van…
Reactor van Tsjernobyl - Foto: CC/Carl MontgomeryHet is vandaag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: