Angela Merkel bezoekt Dachau (én biertent)

Ingang van Dachau

Ingang van Dachau

Bondskanselier Angela Merkel brengt dinsdagavond een bezoek aan voormalig concentratiekamp Dachau. Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat een Duitse bondskanselier het concentratiekamp bezoekt.


In Dachau, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, werd in 1933 het eerste concentratiekamp van de nazi’s opgericht. Aanvankelijk was het kamp bedoeld voor anti-nazigezinde Duitsers maar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werden er vooral Joden naar toe gebracht om te werken als dwangarbeider.

In het kamp zaten in totaal ongeveer 206.000 personen gevangen. Van hen overleden er minimaal 25.000. Na de oorlog bleef het kamp bewaard, als monument ter herinnering aan de duizenden die er omkwamen. Het Dachau Herinneringscentrum wordt jaarlijks door ongeveer 800.000 mensen bezocht.

Biertent

Dinsdagavond brengt bondskanselier Merkel dus een bezoek aan het kamp. Ze zal er een krans leggen en rondgeleid worden door Max Mannheimer, een 93-jarige overlevende van de holocaust. De Centrale Raad van de Joden in Duitsland is blij dat Merkel een bezoek brengt aan het kamp.

- advertentie -

Maar niet iedereen is positief over het bezoek. Critici vinden het bezoek aan het kamp ongepast omdat het midden in de verkiezingscampagne valt en omdat Merkel kort er na in een biertent van de CSU spreekt.

Gerelateerde uitgaven:

Een aantal van de brieven - Foto: werkkampyde.nlBij…
De sigaren van Göring - Foto: Golding, Young…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: