Animatiefilm over leven van Anne Frank

De gerenommeerde regisseur Ari Folman gaat een animatiefilm maken over Anne Frank. Dat heeft hij onlangs verteld aan filmblad The Hollywood Reporter.


De Israëlische regisseur gooide eerder hoge ogen met de animatiefilm “Waltz with Bashir”, over de belegering van de Libanese hoofdstad Beiroet door Israël in 1982. Folman sleepte met die film een Oscar-nominatie in de wacht.

Tegenover The Hollywood Reporter zegt hij over zijn nieuwe project:

‘Het dagboek van Anne Frank verfilmen is een geweldige kans en uitdaging. Er is grote behoefte aan nieuw artistiek materiaal om de herinnering levend te houden voor jongere generaties.’

Folman begint volgend jaar aan de film. Naar aanleiding van de film heeft de regisseur volledige toegang gekregen tot het archief van het Anne Frank Fonds.

- advertentie -

Trailer van ‘Waltz with Bashir’

De watersnoodramp van 1916 Marken onder water ©ZuiderzeemuseumVrijdag…
Hr. Ms. O 16 in 1938
Hr. Ms. O 16 in 1938In 1995 werd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: