Anne Frank Huis ontvangt miljoenste bezoeker

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller

Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft maandag de miljoenste bezoeker van dit jaar ontvangen. Het museum verwacht in 2013 weer een nieuw bezoekersrecord te vestigen.


Het oude record dateert uit 2012. Toen wisten 1,15 miljoen mensen het museum te vinden. Het merendeel van de bezoekers komt uit het buitenland, ongeveer twaalf procent van de bezoekers komt uit Nederland. Het Amsterdamse museum staat al jaren in de top tien van best bezochte musea van Nederland.

De miljoenste bezoeker was de twaalfjarige Yara Bos uit Haarlem. Zij bezocht het museum tijdens de herfstvakantie met haar moeder, zusje en broertje. De twaalfjarige kreeg een exemplaar van het dagboek van Anne Frank cadeau en historische bouwpakket van het Anne Frank Huis.

Munitie gevonden op de bodem van de OosterscheldeOp…
Erich Priebke - Foto: WikiDe Duitse oorlogsmisdadiger Erich…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: