Anne Frank Stichting wil woonhuis Anne Frank kopen

De Anne Frank Stichting wil de Amsterdamse woning kopen waar Anne Frank en haar familie woonden, voordat ze onderdoken in het Achterhuis. Woningcorporatie Ymere heeft aangegeven mee te willen werken aan de verkoop.

De familie Frank woonde van 1933 tot juli 1942 in een huis aan het Merwedeplein 37 II in Amsterdam. Op deze locatie begon Anne Frank op haar dertiende verjaardag, vrijdag 12 juni 1942, aan haar dagboek.

In 2004 werd de woning gekocht door woningcorporatie Ymere. Deze corporatie heeft de woning gerestaureerd in de oorspronkelijke jaren-dertig-stijl. Deze week hebben de Anne Frank Stichting en woningcorporatie Ymere hebben de intentie uitgesproken om tot een eigendomsovereenkomst te komen over de voormalige woning van de beroemde onderduikster. Eric van Kaam, lid directieraad Ymere:

“We willen dat het gedachtegoed van Anne Frank in stand wordt gehouden, maar zien dit als woningcorporatie niet als onze maatschappelijke opdracht. We laten dit graag over aan de Anne Frank Stichting in wie wij een uitstekende overnamepartner gevonden hebben.”

De Anne Frank Stichting vindt het belangrijk dat het vroegere woonhuis van Anne Frank behouden blijft en goed beheerd wordt. Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting:

- advertentie -

“Het voormalige woonhuis van de familie Frank op het Merwedeplein is onverbrekelijk verbonden met het erfgoed waarvoor de Anne Frank Stichting verantwoordelijk is, de onderduikplek aan de Prinsengracht en de originele geschriften van Anne Frank.”

Zie ook: Boeken over Anne Frank

De enige bewegende beelden van Anne Frank, gemaakt op het Merwedeplein tijdens de trouwdag van haar buurmeisje op 22 juli 1941:

Franklin Delano Roosevelt
Franklin Delano Roosevelt was het militaire genie achter de geallieerde overwinning in…
Duitse vrouwen doen de was in een verwoest Berlijn, 1945 - cc
Behalve daders waren Duitsers ook slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar schatting…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: