ANP Historisch Archief lanceert website

ANP Historisch Archief Community

Het ANP gaat historische verhalen verzamelen. Op de maandag gelanceerde website www.anp-archief.nl kunnen bezoekers hun verhalen vertelen bij gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. De ANP Foundation, de stichting die zorgdraagt voor het historische archief van de nieuwsdienst, heeft dat bekendgemaakt.

Op de nieuwe website staat de periode 1937-1984 centraal. Motto van de site is ‘het ANP was erbij, waar was jij?’. Bezoekers kunnen eigen nieuwsmomenten opsporen en vervolgens hun herinneringen delen.Het is de bedoeling dat het nieuwsverleden van Nederland via de site voorzien wordt van sterk persoonlijke herinneringen.

- advertentie -

Op de website wordt zowel een deel van het ANP-fotoarchief als het ANP-tekstarchief uit de periode 1937-1984 toegankelijk gemaakt.

De nieuwe site is aangesloten op het INNL Netwerk van het Nationaal Historisch Museum, een landelijke netwerk van historische collecties en communities. Dit netwerk moet de ‘versnippering van historische informatie op het internet tegengaan’.

max-woiski-jr-265
Max Woiski jr.In Alkmaar is vorige week woensdag de…
De archeoloog - Liesbet SlegersDe Vlaamse minister van Onroerend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: