Anthony Hopkins kruipt in huid van Freddy Heineken

De ontvoering van Alfred Heineken

Acteur Anthony Hopkins speelt de rol van Freddy Heineken in een Britse film over de ontvoering van de biermagnaat. De producent van de film die volgend jaar in de bioscopen te zien moet zijn heeft dat deze week bekendgemaakt.

De film, getiteld The Kidnapping of Freddy Heineken, is gebaseerd op het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering schreef.


De film wordt geregisseerd door de Zweed Daniel Alfredson, onder meer bekend van de verfilming van boeken van Stieg Larsson.

- advertentie -

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.

In Nederland was eind 2011 ook al een speelfilm oer de ontvoering te zien. De rol van Freddy Heineken werd in die film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie.

Gerelateerde uitgaven:

Afb: ottmarhoerl.deBij de Duitse stad Trier staat sinds enige…
sids
PRIKBORD - De tentoonstelling 'Kom binnen... de eerste stadspoorten van Bergen op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: