Antiek marmeren beeld gevonden in geitenstal

Foto van een willekeurige korè

De Griekse politie heeft in een geitenstal in Fyli, ten noordwesten van Athene, een antiek marmeren beeld ontdekt. Het beeld was buitgemaakt bij een illegale opgraving.

De geitenherder en een handlanger zijn opgepakt toen ze het beeld voor een half miljoen euro probeerden te verkopen.Volgens de politie gaat het om een korè, een marmeren sculptuur van een jonge vrouw, uit ongeveer 520 voor Christus. Het 120 centimeter hoge beeld is grotendeels intact, alleen de linker onderarm ontbreekt.In Griekse en buitenlandse musea zijn tientallen voorbeelden van de korai en hun mannelijke equivalenten, de kouroi, te zien. De beelden zijn van groot belang voor het begrijpen van de ontwikkeling van de Griekse kunst. Er worden zelden nieuwe beelden ontdekt die in goede conditie zijn.

- advertentie -

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de vindplaats van de korè, mogelijk vinden archeologen daar een tot nu toe onbekend heiligdom of begraafplaats. Het is bij wet bepaald dat alle kunstschatten die op Griekse bodem worden gevonden, eigendom zijn van de staat.

~ Natascha NeefParakalo

borg-verhildersum-behang-gr

[caption id="attachment_15486" align="alignleft" width="265"]Foto: Borg Verhildersum

Tijdens de restauratie van de slaapkamer in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: