Antieke Griekse graffiti gevonden in Izmir

Afb: hurriyetdailynews.com

Tijdens restauratiewerkzaamheden bij de oude agora in Izmir (het vroegere Smyrna) is een grote collectie oude Griekse muurschilderingen en inscripties aangetroffen.

Het gaat om teksten en tekeningen en tientallen gravures uit de tweede en vierde eeuw na Christus die werden ontdekt bij de restauratie van een ruimte in een oude basiliek. Op de 160 meter lange muur staan onder meer afbeeldingen van schepen, vissen en portretten.


Volgens deskundigen is het de rijkste verzameling van graffiti waarbij het Griekse alfabet is gebruikt. Mogelijk bevinden zich onder het pleisterwerk nog meer tekeningen en teksten.

- advertentie -

Als de restauratie van de muur is afgerond, zullen de inscripties en tekeningen ook te zien zijn voor het publiek.

~ Natascha NeefParakalo

De Lachende RembrandtHet Getty Museum in Los Angeles kocht…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: