Antieksmokkelaars opgepakt in Griekenland

Oude Griekse munt (Attica)

Bij invallen op verschillende plaatsen in Noord- en Centraal Griekenland heeft de politie 35 mensen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het smokkelen van waardevolle oudheden.

In zeker dertien gemeenten deed de politie invallen in woningen. Bij een van de verdachten werden meer dan vierduizend antieke munten gevonden. Bij de huiszoekingen werden behalve veel eeuwenoude munten ook andere antiekevoorwerpen en metaaldetectoren aangetroffen.

- advertentie -

In Griekenland zijn geregeld bendes actief die kunstwerken of antieke voorwerpen op de zwarte markt proberen te verkopen. Vorige maand werden ongeveer zeventig waardevolle stukken gestolen uit een museum in Olympia. Eerder dit jaar namen dieven schilderijen van Picasso en Mondriaan mee uit het Nationaal Museum in Athene.


~ Natascha NeefParakalo

laurentius-o-toole-hart-dublin-gr
Het hart van de bisschop voor de diefstalUit de…
Romeinse helmAls het aan het ministerie van Cultuur ligt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: