Antropologe achter diefstal ‘graanspieker’

Foto: Hunebedcentrum

De ‘graanspieker’, een hut van het Hunebedcentrum in Borger, die deze week werd gestolen, blijkt in opdracht van een antropologe te zijn weggehaald. Dat meldt de NOS vrijdag.

De hut op palen, een replica van een ongeveer 5500 jaar oude hut, stond bij het Hunebedcentrum. Medewerkers van het centrum ondekten woensdagochtend dat de 3,5 meter hoge hut verdwenen was en deden aangifte bij de politie.De hut blijkt nu te zijn weggehaald in opdracht van de antropologe Veen, die betrokken was bij de bouw van de graanspieker. Volgens de antropologe liet ze de hut weghalen omdat het Hunebedcentrum er niet goed voor zou zorgen. Zo zou er bijvoorbeeld geen geld uitgetrokken zijn voor een reparatie aan het dak.

- advertentie -

Volgens het Hunebedcentrum is dat onzin en wordt het dak geregeld gerepareerd. Het centrum spreekt van “pure diefstal” en overweegt juridische stappen tegen de antropologe.

Lees ook: ‘Graanspieker’ gestolen bij Hunebedcentrum

Oude kaart van Nederlands-Indië - Afb: KRL MuseumHet kabinet…
terschelling-scheepswrak
Foto: StaatsbosbeheerOp Terschelling is onlangs een deel van een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: