Apeldoornse vliegramp (1946) herdacht

Begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn – Foto: Dodenakkers.nl

In Apeldoorn is vrijdag de vliegramp van 7 oktober 1946 herdacht.

Op 7 oktober 1946, vrijdag precies vijfenzestig jaar geleden, crashte een jachtvliegtuig van de Marine Luchtvaartdienst bij Apeldoorn. De piloot van het toestel, sergeant-vlieger Max Christern, vloog erg laag over de woonplaats van zijn moeder en botste door een mislukte stunt met zijn toestel tegen de Christelijke HBS aan de Jachtlaan. Een brandstoftank kwam hierdoor los en belandde op het dak van de gymzaal van de school.Bij de explosie en de hierop volgende brand kwamen tweeëntwintig leerlingen om het leven. Ook de piloot overleefde de crash niet en zijn moeder overleed door de gebeurtenissen aan een hartaanval.

- advertentie -

De vliegtuigramp is vrijdag herdacht op de begraafplaats aan de Soerenseweg. Leerlingen legden bloemen en de waarnemend burgemeester van Apeldoorn hield een toespraak.

Engeland won de finale met 4-2 van West-DuitslandDrie voetballers…
Taj MahalHet beroemdste historische gebouw van India, de Taj…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: