App en website ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding

Oorlogsmonumenten in Beeld

Oorlogsmonumenten in Beeld

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft, in het kader van zeventig jaar bevrijding, samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een mobiele app ontwikkeld: Oorlogsmonumenten in Beeld. De gratis app is vrijdag gelanceerd.


Oorlogsmonumenten in Beeld is zowel beschikbaar voor iOS als Android en toont onder meer welke route de geallieerden in 1944 volgden. De komende tijd wordt de app uitgebreid aan de hand van de Bevrijdingsroute van Nederland. Die route begint in het Limburgse dorp Mesch, dat vrijdag precies zeventig jaar geleden werd bevrijd, en eindigt in augustus 2015 met Nederlands-Indië.

Joan Leemhuis-Stout, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei:

“De app is een mooie, moderne manier om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend en invoelbaar te houden voor een groot publiek”

In augustus 2015 zullen er 450 monumenten aan de app zijn toegevoegd. Het streven is dat in de toekomst de ruim 3500 oorlogsmonumenten van Nederland in de app vertegenwoordigd zijn.

- advertentie -

Tegelijk met de app is er ook een nieuwe website gelanceerd.

Nederlandse bevrijding volgen via een app

Loopgraaf in de Hollandse polder
“WOI-loopgraaf in Utrecht hersteld”, zo werd eind augustus op deze website enthousiast…
Kamp Vught - cc
Van januari 1943 tot september 1944, toen het kamp door de nazi's…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: