Appartement van Jimi Hendrix te bezoeken

Het voormalige appartement van de wereldberoemde gitarist Jimi Henrix in Londen, is opgesteld voor het publiek. Hendrix huurde het appartement aan 23 Brook Street in de zomer van 1968.

Het is een bijzonder straat. Zo’n 240 jaar voor Jimi Hendrix woonde componist Georg Friedrich Händel in een naastgelegen pand. Ook die woning is sinds kort te bezoeken.

De woning van Jimi Hendrix is teruggebracht in de staat zoals die was toen de gitarist er woonde. Volgens zijn voormalige vriendin Kathy Etchingham was Hendrix erg blij met het appartement in de chique wijk Mayfair. Hij noemde het zijn eerste echte woning. Hij decoreerde zijn stek met lichte gordijnen, kussens en veel ornamenten.

- advertentie -

Jimi Hendrix wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden. Hij had een geheel eigen manier van spelen, bedacht nieuwe akkoorden en opnametechnieken en was op het podium een bijzondere verschijning. Enkele keren stak hij aan het eind van het optreden zijn gitaar in brand.

De muzikant overleed in september 1970 in een hotel in Londen. Hij werd slechts 27 jaar oud.

CD’s en DVD’s van Jimi Hendrix

Eddy Wally in 2008 (cc - Bert Heymans)
De Vlaamse volkszanger Eddy Wally is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. De…
Annie Palmen neemt het nummer Een speeldoos op in de Phonogramstudio in Hilversum (1963)
Nederland neemt al sinds de eerste editie in 1956 deel aan het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: