Apple-1 computer geveild voor 387.750 dollar

Apple I – Foto: CC / Tomislav Medak

Bij Christie’s is dinsdag een Apple-1 computer geveild voor een bedrag van 387.750 dollar.

De Apple 1 was het eerste computermodel van het wereldberoemde bedrijf Apple. In 1976 werden deze met de hand gemaakte computers verkocht voor 666,66 dollar. in totaal werden er zo’n tweehonderd exemplaren gemaakt. Dit zijn vandaag de dag echte collector’s items.


Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Ronald Wayne, Steve Wozniak en de in 2011 overleden Steve Jobs. Ronald Wayne is de minst bekende oprichter. Hij verliet het bedrijf al na enkele dagen en verkocht zijn aandeel van tien procent destijds voor een bedrag van 800 dollar aan de andere twee oprichters. Vandaag de dag zou dat aandeel enkele miljarden dollar waard zijn.

- advertentie -

In de garage

Samen met zijn studievriend Wozniak had Jobs zich vanaf halverwege de jaren zeventig al bezighouden met de ontwikkeling van de Apple 1-computer. Deze vroege personal computer werd gebouwd in de garage van Jobs ouders en nadat het duo erin geslaagd was vijfentwintig Apple 1 machines te verkopen, werd de Apple Corporation opgericht. De computers werden met de hand gemaakt door Wozniak en Jobs hield zich bezig met de marketing en het bedenken van verbeteringen.

The 1976 Apple 1:

Militaire colonne tijdens de eerste politionele actie – Foto: Tropenmuseum
Militaire kolonne tijdens de eerste politionele actie - Foto:…
Kasteel de Haar
Over de roerige geschiedenis van het grootste kasteel van Nederland is sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: