Aquilino Cosani (1924-….) – Uitvinder van de skippybal

Skippybal - cc

Skippybal – cc

De skippybal of kangoeroebal is uitgevonden door de in 1924 geboren Italiaan Aquilino Cosani. Hij werkte en was eigenaar van een bedrijf in gymballen. Het Amerikaanse patent voor zijn skippyballen ontving Cosani in 1971. Drie jaar eerder ontving hij in eigen land al patent.

Aanvankelijk vernoemde de Italiaan de bal naar een karakter uit een opera: Pon-Pon. De bal werd – ook in Nederland – razend populair.

Het speelgoed is niet alleen voor kinderen, er zijn ook balen in een formaat voor volwassenen. Sinds enige tijd zijn de ballen zelfs op enkele kalvermesterijen in Nederland te vinden. Ze moeten daar als speelgoed voor de kalveren dienen. De agrarische sector wil hiermee haar imago verbeteren.

In Engelstalige landen wordt de bal ook wel Hoppity Hop genoemd. De naam Skippybal is een verwijzing naar de kangoeroe Skippy die te zien was in een beroemde televisieserie voor kinderen.

Prototype van Engelbart's computermuis (SRI International - cc)
De muis, die voor computers wel te verstaan, werd rond 1963 uitgevonden…
King Camp Gillette (1855-1932) - Uitvinder van het veiligheidsscheermes
Scheermessen worden al sinds mensenheugenis gebruikt. In de bronstijd gebruikte men al…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: