Archeologen stap dichter bij graf Richard III

Richard III en zijn vrouw Anne Neville op een glas-in-lood-raam in Cardiff Castle

Archeologen hebben in Leicester de kerk gevonden waar de Engelse koning Richard III ruim vijfhonderd jaar geleden werd begraven. Dat melden Britse kranten op basis van verklaringen van de onderzoekers. Richard is de enige Britse vorst van wie de laatste rustplaats onbekend is.

Koning Richard III van Engeland is onder meer bekend dankzij een toneelstuk van Shakespeare. De koning regeerde van 1483 tot 1485 en kwam om het leven tijdens de slag bij Bosworth. Richard- advertentie -

Richard III van Engeland

III nam het op tegen een leger onder leiding van Hendrik Tudor, de latere koning Hendrik VII, en werd verslagen.

Na zijn dood werd het lichaam van Richard III naar Leicester gebracht waar het naakt werd tentoongesteld om te bewijzen dat de koning daadwerkelijk was gestorven. Enkele dagen later werd hij begraven op een geheime locatie. Weer later kwam er toestemming om in een kerk alsnog een graf met monument te bouwen.

De locatie van die kerk waar Richard III in werd begraven, ging in de loop der tijd verloren waardoor ook niet meer duidelijk was waar de resten van de koning zich bevinden. Historici vonden onlangs aanwijzingen dat de kerk zich onder een parkeerplaats van een sociale dienst in Leicester zou bevinden. Onder de parkeerplaats zijn nu resten gevonden van een muur en volgens de onderzoekers kan die muur alleen van de kerk zijn.

De archeologen vonden eerder al de resten van een galerij van een klooster en omdat bekend was hoe dit complex er ongeveer uit moet hebben gezien, kregen de onderzoekers ook een beter idee van de locatie van de kerk. Behalve de resten van de muur van de kerk zijn er ook vloertegels gevonden.

Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet. Mochten er menselijke resten gevonden worden dan zal eventueel beschikbaar dna vergeleken worden met afstammelingen van de zus van Richard III.

Herdenkingsplaquette in MünchenOp het voormalige militaire vliegveld Fürstenfeldbruck bij…
Zeemansgraf voor Neil ArmstrongDe vorige maand overleden astronaut Neil…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: