Archeologen vinden mummie provinciegouverneur in Egypte

Still YouTube

Archeologen hebben in Egypte een duizenden jaren oude mummie gevonden. Dat meldt de VRT woensdag.

De vondst is gedaan door archeologen van de universiteit van Jaén, een stad in Spanje. Vermoedelijk gaat het om de mummie van een jonge provinciegouverneur. De mummie zou dateren uit de tijd van farao Amenemhat III. Deze farao uit de 12e dynastie regeerde ongeveer van 1853 tot 1806 voor Christus.

De vondst is gedaan in een dodenkamer in een al eerder ontdekt graf in Qubbet al-Hawa, een necropolis in de buurt van de Egyptische stad Aswan. De mummie van de ongeveer zesentwintigjarige man werd aangetroffen in een beschilderde sarcofaag.

- advertentie -

Video over de vondst

Gerelateerde uitgaven:

Sobibor - Foto: Jacques LahittePoolse en Israëlische archeologen hebben…
bonn-cleopatra-truin2-gr
De tuin van CleopatraIn de Bundeskunsthalle in Bonn is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: