Archeologen vinden na tachtig jaar ook kop 40.000 jaar oud dierenbeeld

Het leeuwenbeeld, gevonden in de Vogelherd-grot (Universiteit van Tübingen)

Het leeuwenbeeld, gevonden in de Vogelherd-grot (Hilde Jensen, Universiteit Tübingen)

Ruim tachtig jaar geleden werd in Duitsland een 40.000 jaar oud beeldje van een leeuw gevonden. De kop van het dier ontbrak echter. In een grot bij Ulm werd onlangs dit ontbrekende deel gevonden, waardoor het oeroude beeldje nu weer compleet is. Dat melden Duitse media.

Universiteit Tübingen

Universiteit Tübingen


De bijzondere vondst werd onlangs gedaan in de Vogelherd-grot bij Ulm, een stad in Baden-Württemberg. Eerder was hier ook het lichaam van het beeldje gevonden. Volgens archeologen van de universiteit van Tübingen staat vast dat de twee delen van het beeld bij elkaar horen. De vondst van de kop van de leeuw toont volgens hen ook aan dat het een afbeelding in drie dimensies was, in plaats van een reliëf, zoals eerder werd gedacht.

De twee delen werden beide in de Vogelherd-grot gevonden. De eerste vondst dateert uit 1931. Het beeldje is gemaakt van mammoetivoor en werd gemaakt tijdens de laatste ijstijd.

Unesco

In de Vogelherd-grot zijn meerdere oude beeldjes gevonden. Deze behoren tot de de oudste door mensen gemaakte kunstwerken ooit gevonden. De Duitse grot is vanwege deze en andere archeologsiche vondsten genomineerd voor een plek op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

- advertentie -
(Universiteit van Columbia)
(Universiteit van Columbia)Vier jaar geleden werden op de…
Herdenkingsmonument bij Vieil Armand - ccZowel de Franse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: