Archeologen vinden oude stadsgrachten in Nijkerk

Tijdens bodemsanering zijn archeologen in Nijkerk op een stadsgracht uit de vijftiende eeuw gestuit.

De vondst werd door archeologen van Synthegra gedaan tijdens bodemsanering aan de Vetkamp in Nijkerk. Volgens regioarcheoloog Peter Schut is de vondst onder meer bijzonder omdat maar weinig bekend was over de ligging en en datering van de oude Nijkerkse stadsgracht.

Tijdens het onderzoek stuitten de archeologen op de resten van nog een tweede gracht. Deze dateert uit de zestiende of zeventiende eeuw.

- advertentie -

In de oudste gracht troffen de onderzoekers ook zogenaamde smeedslakken en houtskool aan. Vermoedelijk bevond zich bij de gracht vroeger een smederij.

Joegoslavië-TribunaalDe voormalige Servische generaal Momcilo Perisic (67) is dinsdag…
Morenfontein in RomeAfgelopen weekend is de beroemde Morenfontein in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: