Archeologiehuis geopend door prinses Máxima

Archeologiehuis Zuid-Holland – Still YouTube

Het Archeologiehuis Zuid-Holland is dinsdagmiddag geopend door prinses Máxima. In het archeologiehuis worden de opgravingen uit Zuid-Holland vanaf 8000 voor christus tot aan de achttiende eeuw gepresenteerd.

Centraal in het archeologiehuis staan de opgravingen van het oude Romeinse fort Albaniana. Tussen 1999 en 2001 werden delen van dit oude verdedigingswerk bij Alphen opgegraven.

De gemeente zelf beschikte niet over museale

- advertentie -voorzieningen om de vondsten tentoon te stellen. Door samenwerking tussen Archeon, de gemeente Alphen aan den Rijn en het Provinciaal Archeologisch Centrum kan de Romeinse geschiedenis van de provincie nu toch getoond worden. De collectie bestaat onder meer uit aardewerk, munten, sieraden en delen van wapenuitrustingen.

Het gebouw waarin het museum is gehuisvest, Villa Rijswijk, is een reconstructie van de in 1960 in Rijswijk opgegraven herenboerderij uit de derde eeuw na Christus.

De officiële opening van het archeologiehuis werd dinsdag verricht door prinses Máxima.

De prinses opende het gebouw door met een sleutel een grote houten deur te openen. Hierna nam ze zelf een kijkje in het nieuwe Archeologiehuis.

Oostindisch Huis, Enkhuizen - Afb: Rob TuytelHet Westfries Museum…
Meccano stoomgemaalHet Stadsmuseum in Harderwijk toont nog tot half…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: