Archeologisch onderzoek Westerbork vordert

Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Het archeologisch onderzoek op het terrein van voormalig concentratiekamp Westerbork heeft al verschillende resultaten opgeleverd.

In en rond de voormalige woning van de commandant van het kamp, Albert Konrad Gemmeker, hebben archeologen twee weken onderzoek gedaan. Er werden onder meer stukken porselein, een knikker en een kammetje gevonden. Vrij gebruikelijke zaken. Nadat de grond gezeefd is, gaat het residu in zakken om later verder te worden gewassen en uitgezocht. Pas dan zal echt duidelijk worden wat er allemaal verloren is rond de villa.- advertentie -

Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bij de villa zijn onder meer twee grote stoeptegels met daarin een gleuf om fietsen in te parkeren weer zichtbaar gemaakt.

Ook een schuurtje bij de kampwoning is uitvoerig onderzocht. Dit schuurtje was het domein van een Joodse tuinman die voor Gemmeker werkte. Dankzij de archeologen zijn de geschilderde contouren van het gereedschap dat hij hier ophing weer zichtbaar. Ook blijken er met potlood ooit teksten op de wand te zijn geschreven. Mogelijk gaat het om de Latijnse namen van planten.

De archeologen hebben ook onderzoek gedaan op de oude vuilstortplaats bij de voormalige woning.

De vondsten bij kamp Westerbork worden van 28 tot en met 30 december 2011 en 2 tot en met 6 januari 2012 geëxposeerd in de grote zaal van Herinneringscentrum Westerbork.

Lees ook: Archeologisch onderzoek Westerbork van start

Foto: Gemeente BarneveldArcheologen hebben op de locatie van een…
Ontwerp van het hek zoals dat bij DWDD besproken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: