Archeologische vondsten bij dierentuin Emmen

Foto: ARC

Op een terrein in Emmen waar een geheel nieuw dierenpark wordt gebouwd, zijn onlangs verschillende archeologische vondsten gedaan. Dat meldt onderzoeksbureau ARC.

Op het toekomstige terrein van het dierenpark vonden archeologen onder meer een Trechterbeker (ca. 3200 v.Chr.) en een grote diepe waterput uit de IJzertijd (ca. 800-12 v.Chr.) gevonden. Ook werd er een compleet erf uit de Laat-Romeinse Tijd (ca. 400 n.Chr.) gevonden. Op dit erf heeft volgens de archeologen ooit een boerderij van zo’n dertig meter lengte gestaan.

Dierenpark Emmen verhuist over enige tijd naar een locatie buiten de bebouwde kom. Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden wordt de grond onderzocht door archeologisch onderzoeksbureau ARC.

- advertentie -
Foto die is vrijgegeven door het Italiaanse minsiterie van…
[caption id="attachment_16680" align="alignleft" width="265"]Apple I - Foto: CC/tomislav medakIn het Duitse Bochum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: