Archeologische vondsten geëxposeerd in winkels

Deel van de routekaart

In de binnenstad van Groningen worden op bouwplaatsen al tientallen jaren interessante archeologische vondsten gedaan. De komende weken worden een aantal van deze bijzondere vondsten op speciale locaties geëxposeerd: in winkels en restaurants.

Archeologische vondsten worden doorgaans in musea geëxposeerd. Groningen heeft besloten het eens anders te doen door de archeologie echt naar de mensen toe te brengen. In negentien restaurants en winkels in de stad zijn de komende weken hierdoorbijzondere archeologische objecten te bewonderen.

- advertentie -

Het oudste stuk is een stenen bijl uit het jaar 2500 voor Christus. De expositie is afgelopen maandag officieel geopend door de Groninger wethouder Frank de Vries. Groningen:

Winkelend publiek kan de vondsten gratis bekijken. Als het ware in de winkels waar ze eeuwen geleden ook werden aangeboden. Vilten hoeden uit de zestiende eeuw tussen outfits van nu; vierhonderd jaar oude borden in een broodjeswinkel; een stoel uit de elfde eeuw naast designmeubels in een woonwinkel of een schaar uit 1580 bij een kapper.

De tentoonstelling loopt tot en met 6 februari 2012 en is te bekijken via een route langs deelnemende binnenstad-ondernemers. De routekaart is gratis af te halen bij het VVV kantoor en het informatiecentrum op de Grote Markt van Groningen of hier te downloaden (pdf).

westerbork-archeologisch-onderzoek-gr
Foto: Herinneringscentrum Kamp WesterborkDe eerste fase van het archeologisch…
Het duizendste skelet - Foto: Gemeente OldenzaalArcheologen doen al…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: