Archeologische vondsten in Haarlem

Foto: Dura Vermeer

Tijdens werkzaamheden aan het Wilsonplein in Haarlem zijn archeologische vondsten uit de zeventiende eeuw gedaan. Aannemer Dura Vermeer heeft dat maandag bekendgemaakt.

In de zeventiende eeuw stond op het plein een huizenblok. Voor de aanleg van het huidige Wilsonplein werd dat huizenblok gesloopt. Tijdens ontgravingswerkzaamheden zijn onlangs resten van het gesloopte huizenblok weer aan de oppervlakte gekomen.

Ook zijn resten aangetroffen van

- advertentie -oude water- en beerputten die vroeger in de achtertuinen van de huizen stonden. Verder zijn er meerdere gebruiksvoorwerpen uit de zeventiende eeuw gevonden, zoals aardewerken kruiken en borden.

De ontgravingswerkzaamheden vinden plaats voorafgaand aan de bouw van het zogenaamde Bergbezinkbassin.

Meryl Streep als Margaret ThatcherActrice Meryl Streep heeft een…
Het monument - Foto: CC/MtcvRuim een week geleden werd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: