Archeologische vondsten Noord-Zuidlijn gepresenteerd

Station Rokin van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn – Foto: CC/Mojito

Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn zijn in Amsterdam door archeologen al duizenden historische objecten gevonden. Een deel van die objecten wordt de komende maanden geëxposeerd in het Allard Pierson Museum.

Alleen op het stuk tussen de Dam en het Rokin zijn al 700.000 archeologische objecten gevonden. Het Allard Pierson Museum presenteert een aantal van die objecten. Daarnaast is er een fototentoonstelling samengesteld. De vondsten vertellen volgens het museum “het verhaal van de staddoor de eeuwen heen”.

- advertentie -

De foto’s geven de bezoekers een kijkje achter de schermen van het dagelijks werk van de stadsarcheologen.

Naast de tentoonstelling ontwikkelt het UvA ErfgoedLab een zogenaamde vrijdenkersruimte waar verschillende experts zich gezamenlijk zullen buigen over de vraag hoe de archeologische vondsten in de toekomst het best bewaard en gepresenteerd kunnen worden. Het Allard Pierson Museum:

Zou het niet geweldig zijn als deze vondsten teruggeplaatst zouden worden en ergens in de publieke ruimte een plek kunnen krijgen? Normaal verdwijnen dergelijke vondsten merendeels in een groot depot buiten het zicht van het publiek. Met een publieke presentatie van de objecten op locatie kunnen de talloze verhalen uit de Amsterdamse alledaagse geschiedenis op onalledaagse wijze ontsloten worden.

Tentoonstelling en UvA ErfgoedLab lopen tot en met 1 april 2012.

popcorn
PopcornVolgens een nieuwe studie zouden mensen 6700 jaar geleden…
via-appia-radboud-265
Via Appia bij Quarto Miglio - Foto: CC/KleuskeArcheologen van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: