Archief Eli Asser naar Letterkundig Museum

Eli Asser in 1990 – Foto: IKON

Het literair archief van de Nederlandse schrijver Eli Asser (1922) is dinsdag overgedragen aan het Letterkundig Museum in Den Haag.

Tijdens de overdracht werd dinsdag een door Dorien van der Waerden geschilderd portret van Asser onthuld. Eli Asser maakte onder meer naam als schrijver van de komedieseries ’t Schaep met de 5 Pooten en Citroentje met suiker. Verder schreef Asser onder meer teksten voor Mimosa, een komische radiostrip uit de jaren vijftig.Overgedragen aan het Letterkundig Museum zijn onder meer handschriften, aantekeningen en notities van de schrijver. Ook agenda’s en knipsels uit kranten en weekbladen zijn daarnaast aan het museum in Den Haag overgedragen.

- advertentie -

Verder zijn verschillende boeken die Asser over zijn oorlogservaringen schreef aan het museum overgedragen. Eli Asser, van Joodse komaf, dook in 1943 samen met zijn vriendin onder bij een boer in Friesland. Voor die tijd had hij onder meer gewerkt voor de Joodsche Raad in Amsterdam.

Naar aanleiding van de verwerving van het archief van Asser heeft het Letterkundig Museum een kleine expositie over het werk van de schrijver ingericht.

Foto: Uitgeverij Noord-HollandDe tentoonstelling Van cactus- tot voetbalplaatjes, Zaanse…
nusantara-krissen
Het gerenoveerde Museum Nusantara in Delft is vanaf zaterdag weer toegankelijk voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: