Archief Leiden zet oude notariële bronnen online

Bladzijde uit een notarieel protocol – Foto: RAL

Het Regionaal Archief Leiden gaat alle notariële protocollen van vóór 1811 online zetten. De archiefinstelling heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De informatie kan onder meer interessant zijn voor mensen die genealogisch onderzoek doen. De notariële protocollen worden binnenkort op de website www.archiefleiden.nl gezet. Het Regionaal Archief Leiden begon in 2010 met het scannen en publiceren van de protocollen. De helft is al gepubliceerd en de resterende helft volgt binnenkort. De archiefinstelling:

Deze protocollen zijn belangrijke bronnen voor het vaststellen van familierelaties. Het gaat om bijvoorbeeld inboedels, schenkingen, schuldbekentenissen, huwelijksvoorwaarden en testamentes.

Vanaf 1 januari 2013 kan iedereen alle oude notariële protocollen van vóór 1811 gratis doorzoeken op de website. Het zelf laten maken van scans van deze protocollen is tot die tijd niet meer mogelijk.

- advertentie -

birds-of-america-teylers
Afbeelding uit 'the Birds of America' (Teylers Museum) Het…
De cultuurkaart voor jongeren wordt niet afgeschaftDeze week is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: