Archief Willem Wilmink naar Letterkundig Museum

Willem Wilmink in 1988 – Foto: CC – Anefo – Croes, R.C.

Het literair archief van schrijver Willem Wilmink wordt vanaf nu beheerd door het Letterkundig Museum in Den Haag. De weduwe van de tien jaar geleden overleden auteur heeft het archief dinsdag overgedragen aan het museum.

Het gaat onder meer om teksten, foto’s en persoonlijke documenten. Het museum heeft daarnaast bekend gemaakt dat er plannen zijn voor een biografie. Die zal geschreven worden door literair recensent Elsbeth Etty.


De in Enschede geboren Willem Wilmink studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1966 met zijn boek Brief van een Verkademeisje. Aanvankelijk schreef hij vooral voor volwassenen, later ging hij zich steeds meer richten op kinderen.

- advertentie -

In 1970 vormde hij met auteurs als Hans Dorrestijn en Karel Eykman een schrijversgroep die onder meer schreef voor televisieprogramma’s als Stratemakeropzeeshow, Klokhuis en Film van Ome Willem.

Uitgaven van Willem Wilmink:

verborgen-schaduw-bommel2
De verborgen schaduw - Maarten van BommelSchrijver Maarten van…
song-schaal-sothebys-560
Foto: Sotheby's Een Amerikaanse familie kocht tijdens een garageverkoop…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: