Archiefstukken Albert Einstein online

E=mc2

Het Einstein Center van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem heeft maandag 20.000 documenten uit het archief van natuurkundige Albert Einstein online gezet.

Het archief dat Einstein na zijn dood aan de universiteit naliet, bevat in totaal 80.000 documenten. Daarvan is nu dus een kwart gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt. Het archief bevat onder meer wetenschappelijke aantekeningen, handgeschreven liefdesbrieven en artikelen over diverse sociale kwesties,waaronder het Arabisch-Israëlisch conflict. Ook het eerste artikel uit 1905 waarin Einstein zijn wereldberoemde formule E=mc2 beschreef is online in te zien.

- advertentie -

De komende tijd zullen steeds meer documenten beschikbaar komen in de openbare Einstein-database.

Albert Einstein wordt gezien als de vader van de moderne natuurkunde en een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. In 1999 riep Time Magazine hem uit tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. De natuurkundige werd vooral beroemd met zijn relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Lees ook: Albert Einstein (1879-1955)

Sint-Baafskathedraal in Gent - Foto: CC/Donar ReiskofferDe Vlaamse minister…
Minder aanvragen Fonds PodiumkunstenBij het Fonds Podiumkunsten is dit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: