Dark
Light

Archieven in oktober weer op zoek naar ‘mooiste stuk’

Auteur:
1 minuut leestijd
Archieven in oktober weer op zoek naar 'mooiste stuk'
Archieven in oktober weer op zoek naar 'mooiste stuk'

Tijdens de komende Maand van de Geschiedenis gaan archiefinstellingen weer op zoek naar hun mooiste of meest bijzondere collectiestuk. Dit keer hebben de ingezonden stukken allemaal iets te maken met het thema van de geschiedenismaand: grenzen.

Stuk van het Jaar - logo
Stuk van het Jaar – logo
De zogenaamde ‘Stuk van het Jaar’-verkiezing is toe aan de derde editie. Binnenkort gaan de deelnemende archiefinstellingen op zoek naar het mooiste, spannendste en meest interessante of bijzondere archiefstuk uit hun depot. De ingezonden stukken prijken vanaf 1 oktober op de site www.stukvanhetjaar.nl. De hele maand oktober kan het publiek vervolgens stemmen op de objecten.

Rosita Steenbeek

De prijsuitreiking door schrijfster Rosita Steenbeek vindt eind oktober plaats tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in Amsterdam. Rosita Steenbeek is tevens ambassadrice van de verkiezing. Twee jaar geleden werd de publieksstemming gewonnen door Tresoar uit Leeuwarden. Zij hadden een bijzondere liefdesbrief uit 1811 ingezonden.

Meer Maand van de Geschiedenis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×