Dark
Light

Arendsoog-archief naar het Letterkundig Museum

Auteur:
1 minuut leestijd

Arendsoog
Arendsoog
Het literair archief van Arendsoog-auteurs Jan en Paul Nowee wordt voortaan beheerd door het Letterkundig Museum in Den Haag. Het museum heeft dat vrijdag bekendgemaakt.


Arendsoog werd bedacht door de Haagse schoolmeester Jan Nowee. Hij startte de populaire reeks in 1935. Zijn zoon voegde er 43 delen aan toe. In 1993 verscheen het drieënzestigste en laatste deel, Arendsoog…premiejager?

Naar aanleiding van de aanwinst van het archief heeft het Letterkundig Museum een kleine expositie ingericht. De collectie bestaat onder meer uit typoscripten, fanmail, correspondentie met Uitgeverij Malmberg, plakboeken met knipsels en foto’s, reclamedrukwerk en drie schrijfmachines waarmee vader en zoon Nowee hun verhalen schreven.

Het museum:

“De katholieke cowboyverhalen over Arendsoog en Witte Veder vormden het door Rome goedgekeurde antwoord op de ruwe boeken van Karl May.”

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×