Arm en rijk in een middeleeuwse gevangenis

Pijnkelder in de Gevangenpoort – Foto: Kees Hageman

Museum de Gevangenpoort in Den Haag staat in oktober met speciale rondleidingen stil bij Arm & Rijk, het thema van de Maand van de Geschiedenis.

Er worden drie rondleidingen gegeven waarin het verschil tussen arm en rijk in een middeleeuwse gevangenis wordt belicht. Een gids neemt de deelnemers mee door het cellencomplex en laat zien hoe “de welgestelde man van alle gemakken werd voorzien, terwijl de arme sloeber het moest doen met een kleine koude cel”.

De rondleidingen, getiteld Klassenjustitie in de Gevangenpoort, duren een half uur en worden gegeven op 6, 13 en 20 oktober. Ze beginnen steeds om 15:15 uur. Meer informatie over de rondleidingen en het museum op www.gevangenpoort.nl

- advertentie -

Een bezoek aan de Gevangenpoort is niet geschikt voor kinderen jonger dan acht jaar.

Ander beeld van Livia Drusilla (Louvre) In het Jubelparkmuseum…
Op Twitter geplaatste foto van het bekladde schilderij van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: