Arthur ‘Guitar Boogie’ Smith overleden

Arthur Smith

Arthur Smith

De Amerikaanse countrygitarist Arthur Smith is donderdag op 93-jarige leeftijd overleden. De gitarist maakte onder meer naam dankzij de film Deliverance waarin een nummer van hem te horen was.


Arthur Smith werd in 1921 geboren in South Carolina. Aanvankelijk werkte hij in de textiel. Later werd hij bekend bij werd onder meer bekend met zijn instrumentale nummer Guitar Boogie. Smith componeerde deze hillbilly boogie in 1946 en inspireerde er verschillende grote artiesten mee, waaronder Eric Clapton en Tom Petty. Ook Paul McCartney was gecharmeerd. Hij speelde Guitar Boogie in 1957 tijdens zijn eerste optreden met The Quarrymen, de groep die later door het leven ging onder de naam The Beatles.

Een ander bekend nummer van Arthur Smith is Feudin’ Banjos (later: Dueling Banjos). De Amerikaan componeerde dit lied in 1955 samen met Don Reno. Veel succes boekten de twee er aanvankelijk niet mee. Doordat het lied in 1972 te horen was in de film Deliverance werd het alsnog wereldberoemd.

Arthur Smith was ook meer dan dertig jaar te zien op de Amerikaanse televisie met zijn eigen Arthur Smith Show. Hierin speelde hij countrymuziek met zijn band de Crackerjacks.

Arthur Smith – Guitar Boogie

Maria Callas (Houston Rogers)
Maria Callas (Houston Rogers)In Athene opent volgend jaar…
Man on the run, Paul McCartney in de seventies
Man on the run, Paul McCartney in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: