Artistiek directeur Stedelijk Museum Amsterdam stapt op

Ann Goldstein - Foto: Rineke Dijkstra

Ann Goldstein – Foto: Rineke Dijkstra

Ann Goldstein heeft besloten haar functie als artistiek directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam per 1 december neer te leggen. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De Amerikaanse volgde begin 2010 Gijs van Tuyl op, die het Stedelijk vanaf 2005 leidde. Goldstein heeft het idee dat haar werk voor het museum voltooid is en dat het museum nu klaar is voor een nieuwe artistiek directeur.


Volgens Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht van het museum, heeft Ann Goldstein het museum door een belangrijke en uitdagende periode geleid en het Stedelijk “internationaal weer op de kaart” gezet.

Museum zonder gebouw

Na een jarenlange verbouwing gingen de deuren van het Amsterdamse museum een jaar geleden weer open. Voor die tijd was Ann Goldstein directeur van een museum zonder gebouw. Ze organiseerde de afgelopen jaren onder meer twee exposities in het nog onvoltooide historische gebouw. Goldstein:

- advertentie -

Nu, bijna een jaar na de heropening, hebben we ons lang nagestreefde doel bereikt: we zijn een volledig functionerend internationaal museum met een tentoonstellingskalender voor de komende twee jaar.

De Amerikaanse kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen periode.

Ik voel me sterk verbonden met de zeer toegewijde staf van dit bijzondere instituut, met de Raad van Toezicht, en de hele gemeenschap hier. Ik heb vaak gezegd dat de inspirerende geschiedenis van dit geweldige museum onderdeel is van mijn DNA en het zal altijd een bijzondere plaats in mijn hart hebben.

Het Stedelijk Museum hoopt begin 2014 een nieuwe artistiek directeur te kunnen benoemen. Tot die tijd zorgt directeur Karin van Gilst voor continuïteit.

Gerelateerde uitgaven:

Muntschat Cothen - Foto: GeldMuseum, Utrecht

[caption id="attachment_35412" align="alignnone" width="743"] Muntschat Cothen - Foto: GeldMuseum, Utrecht

Het Rijksmuseum van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: