As Neil Armstrong uitgestrooid op zee (foto’s)

Neil Armstrong in 1969

De as van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong is vrijdag uitgestrooid op zee. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft dat bekendgemaakt.

Neil Armstrong, de astronaut die in 1969 als eerste mens ooit voet zette op de maan, diende voor zijn carrière als ruimtereiziger als gevechtspiloot bij de marine. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse veteranen een zeemansgraf krijgen.

- advertentie -

De familie van de astronaut verklaarde vorige week tegenover Amerikaanse media dat Armstrong “zo ver mogelijk van de ruimte wordt begraven, op de bodem van de oceaan”.

Voorafgaand aan het uitstrooien van de as werd er een ceremonie gehouden aan boord van de USS Philippine Sea. De vrouw en kinderen van Armstrong woonden die ceremonie op het marineschip bij. Een dag eerder was in de kathedraal van Washington al een afscheidsdienst voor Neil Armstrong gehouden.

Bekijk ook: Foto’s van de Apollo-11 missie van Neil Armstrong

rutger-jan-schimmelpenninck
Rutger Jan Schimmelpenninck, c. 1805 (Rijksmuseum Amsterdam)Op initiatief van…
Max TailleurZondag gaat in het Nederlands Komedie Theater in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: