Astrid Joosten maakt docu over Anne Frank

Presentatrice Astrid Joosten maakt een documentaire over Anne Frank. De docu, getiteld ‘De magie van het dagboek van Anne Frank’, zal op Bevrijdingsdag uitgezonden worden.

Voor de documentaire sprak Joosten onder meer met Carice van Houten, Stevie Wonder, Whoopi Goldberg en Jeroen Krabbé over Anne Frank en de invloed die zij wereldwijd met haar dagboek heeft gehad.

Volgend jaar is het precies zeventig jaar geleden dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Anne Frank overleed net als haar zus Margot kort daarvoor in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Astrid Joosten maakte eerder al eens een documentaire over Nelson Mandela: ‘De Magie van Mandela’. Hierin sprak Joosten ook met Mandela over de invloed die Anne Frank op hem had, onder meer tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland.

- advertentie -
saturday-night-fever
Saturday Night Fever Op 14 december 1977 gaat de…
Nationaal Monument op de Dam - cc
Historica Ilse Raaijmakers hoopt maandag aan de Universiteit Maastricht te promoveren op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: