Atari-legende blijkt geen broodje aap

ET Extra-Terrestrial (Microsoft)

ET Extra-Terrestrial (Microsoft)

Al jaren gingen er verhalen rond over een grote hoeveelheid mislukte videospelletjes die door computerfabrikant Atari op een vuilstort zouden zijn gedumpt. Afgelopen week werd duidelijk dat dit geen broodje aap-verhaal was.


Op een vuilstort in de Amerikaanse staat New Mexico vonden documentairemakers inderdaad een aantal dozen met daarin oude cartridges van Atari-spellen. De ‘Microsoft-archeologen’ vonden onder meer cartridges van E.T. Extra-Terrestrial, Centipede, Space Invaders en Asteroids.

E.T. Extra-Terrestrial wordt door verschillende kenners bestempeld als het slechtste computerspel ooit gemaakt. Het verscheen in 1982 en was in een kleine zes weken ontwikkeld. Er werden wel 1,5 miljoen exemplaren verkocht maar dat was veel minder dan verwacht. De makers bleven met 3,5 miljoen onverkochte exemplaren zitten.

Er gingen al lange tijd geruchten dat Atari grote hoeveelheden spellen had gedumpt. De computerspelletjesfabrikant ontkende dit echter altijd. Naar aanleiding van een documentaire over de spellen werd er een zoekactie op poten gezet. Deze zoekactie werd financieel gesteund door Microsoft.

- advertentie -

Atari E.T. Cartridges Found In The Desert

VOC-schuldpapier (hwph.de)In Duitsland is dit weekend een schuldpapier…
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria
Vujadin Boskov als speler van Sampdoria, 1961De Servische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: