Atlas van Stolk digitaliseert beeldcollectie

Digitalisering

De beeldcollectie van de Atlas Van Stolk wordt gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat er eind volgend jaar al ongeveer 30.000 afbeeldingen zijn ingescand. Dat meldt Nu.nl dinsdag.

De Atlas Van Stolk is een beroemde verzameling prenten, kaarten en tekeningen en vernoemd naar de Abraham van Stolk (1814-1896). Deze Rotterdammer begon de verzameling in 1835. Inmiddels omvat de verzameling naar schatting 245.000 objecten.In 1967 werd de verzameling in bruikleen gegeven aan de gemeente Rotterdam. Sinds die tijd is de collectie opgeslagen onder het Schielandshuis

- advertentie -


Volgens de beheerders vormt de collectie als het ware “een film waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld”. Er zijn eerder al eens enkele duizenden stukken uit de collectie gedigitaliseerd, maar dat moeten er dus veel meer worden.

Met het grote digitaliseringsproject is al een begin gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf uit Heiloo. De collectie wordt straks via een nieuwe website gepresenteerd aan het publiek.

De lichamen van de gebroeders de Witt opgehangen op…
Schilderij van het Paleis op de Dam - ca.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: