Dark
Light

Atlas van Stolk digitaliseert beeldcollectie

Auteur:
1 minuut leestijd

Digitalisering
De beeldcollectie van de Atlas Van Stolk wordt gedigitaliseerd. Het is de bedoeling dat er eind volgend jaar al ongeveer 30.000 afbeeldingen zijn ingescand. Dat meldt Nu.nl dinsdag.

De Atlas Van Stolk is een beroemde verzameling prenten, kaarten en tekeningen en vernoemd naar de Abraham van Stolk (1814-1896). Deze Rotterdammer begon de verzameling in 1835. Inmiddels omvat de verzameling naar schatting 245.000 objecten.



In 1967 werd de verzameling in bruikleen gegeven aan de gemeente Rotterdam. Sinds die tijd is de collectie opgeslagen onder het Schielandshuis


Volgens de beheerders vormt de collectie als het ware “een film waarin de geschiedenis van Nederland wordt verteld”. Er zijn eerder al eens enkele duizenden stukken uit de collectie gedigitaliseerd, maar dat moeten er dus veel meer worden.

Met het grote digitaliseringsproject is al een begin gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf uit Heiloo. De collectie wordt straks via een nieuwe website gepresenteerd aan het publiek.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×