Australië geeft Shiva-beelden terug aan India

Shiva Nataraja (Twitter)

Shiva Nataraja (Twitter)

De Australische premier Tony Abbott heeft vrijdag twee beelden van bijna duizend jaar oud aan India teruggegeven. De beelden van de hindoegod Shiva werden ooit gestolen uit een tempel in de Indiase deelstaat Tamil Nadu en vervolgens het land uit gesmokkeld.


Australische musea kochten de beelden van de kunsthandelaar Subhash Kapoor, die twee jaar geleden werd opgepakt. Hij bleek duizenden Indiase kunstwerken het Aziatische land uit te hebben gesmokkeld.

De afgelopen tijd waren de beelden te zien in de National Gallery of Australia. Het gaat om een negenhonderd jaar oud bronzen beeld van Shiva Nataraja (dansende Shiva) en een even oud stenen beeld van Ardhanariswara (Shiva als half man en half vrouw).

The National Gallery in Australië betaalde zes jaar geleden zo’n 3,8 miljoen euro voor het eerstgenoemde beeld.

- advertentie -

Tony Abbott overhandigde de twee beelden vrijdag aan zijn ambtsgenoot Narendra Modi.

Molen van Burum (windlust) - cc

[caption id="attachment_44829" align="alignleft" width="265"] Molen van Burum (windlust) - cc

Minister Bussemaker vindt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: