Auteur F. Springer (79) overleden

Auteur F. Springer (79) overleden

De Nederlandse schrijver en diplomaat F. Springer is maandag op 79-jarige leeftijd overleden. Zijn uitgeverij, Querido, heeft dat bekendgemaakt.

F. Springer, pseudoniem van Carel Jan Schneider, werd in 1932 geboren op Batavia. Tot zijn veertiende woonde hij in Nederlands-Indië, daarna volgde hij een studie Indisch recht in Leiden.

Van 1958 tot 1962 was hij bestuursambtenaar op Nieuw-Guinea en vanaf 1964 trad hij in diplomatieke dienst.

- advertentie -Als diplomaat was hij onder meer actief in Bangladesh, Iran, Angola, New York en de voormalige DDR.

In 1962 debuteerde hij als schrijver met de verhalenbundel Bericht uit Hollandia. In zijn vijftigjarige loopbaan als schrijver publiceerde hij onder meer romans als Bougainville (1981), Bandoeng-Bandung (1993) en Kandy (1998). In 1990 schreef F. Springer het boekenweekgeschenk Sterremeer. Vijf jaar later ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.

Uitgeverij Querido geeft in januari een niet eerder gepubliceerd werk van de auteur uit. Dit verhaal, getiteld Met stille trom – Een journaal dateert uit 1962 en zou aanvankelijk uitgebracht worden ter gelegenheid van F. Springer’s vijftigjarige schrijversjubileum en tachtigste verjaardag.

Apache helikopterDe Nederlandse regering blijkt in 1986 overwogen te…
Andy Tielman - Foto: Still YouTubeZanger en gitarist Andy…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: