Auteur Harry Bernstein (101) overleden

Voorkant van ‘The Invisible Wall’

In Amerika is vrijdag op 101-jarige leeftijd de schrijver Harry Bernstein overleden. zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

De auteur debuteerde op 96-jarige leeftijd met het boek The Invisible Wall. In dit boek schreef hij over zijn jeugd in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bernstein groeide op in het industriële noorden van Engeland. Zijn jeugd stond voor een groot deel in het teken van de oorlog. Verder kreeg de jonge Bernstein onder meer te kampen met antisemitisme en een alcoholistische vader.Op 12-jarige leeftijd verhuisde Bernstein met zijn familie naar de Amerikaanse stad Chicago. In het in 2008 gepubliceerde boek The Dream schreef Bernstein over deze verhuizing ten tijde van de Great Depression, de crisisjaren in de jaren dertig van de twintigste eeuw.

- advertentie -

Voordat Harry Bernstein in 2007 debuteerde met The Invisible Wall had hij al zeker veertig boeken geschreven. De meeste manuscripten vernietigde hij echter omdat geen enkele uitgever geïnteresseerd was.

Bernstein overleed vrijdag in het huis van zijn dochter in Brooklyn. Hij is 101 jaar oud geworden.

Vera Nemchinova in Les Biches, London - Leon De…
Twee van de drie militaire posten (WOI) bij Steunpunt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: