Auteurs werken aan biografie jonge prins Claus

De jonge Claus (Still YouTube)

De jonge Claus (Still YouTube)

Bas Blokker en Jutta Chorus gaan een boek schrijven over de jonge prins Claus. Uitgeverij Atlas Contact heeft dat maandag bekendgemaakt.


Er zijn al verschillende boeken over de in 2002 overleden echtgenoot van prinses Beatrix verschenen, maar die gaan vooral over zijn leven met Beatrix. Het boek van Blokker en Chorus zal vooral over de jaren voor de verloving in 1965 gaan. Volgens de uitgever is dit deel van het leven van Claus en zijn familie vrijwel onbeschreven en staat dat een afgewogen beeld van zijn persoon in de weg.

Het boek zal onder meer ingaan op Claus’ kindertijd in Afrika. Daarnaast gaan de auteurs onder meer op zoek naar “de soldaat die in Italië de gruwelen van de oorlog zag en naar de jonge diplomaat die de wereld wilde verbeteren”.

Het is de bedoeling dat de biografie in het voorjaar van 2018 verschijnt. De voorlopige werktitel luidt De jonge Claus – Een Duitse geschiedenis..

- advertentie -

Van Jutta Chorus verscheen een jaar geleden een boek over koningin Beatrix.

Driedelige biografie (81 minuten) van Prins Claus van Amsberg

Eric Lawson als Marlboro Man
Eric Lawson als Marlboro ManDe Amerikaanse acteur Eric…
Karel de GroteNa bestudering van resten van zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: