‘Auteursrecht dagboek Anne Frank vervalt voorlopig niet’

Het Anne Frank Fonds in Basel blijft voorlopig eigenaar van de rechten op het dagboek van Anne Frank. Dat meldt het fonds maandag in het NRC Handelsblad.

De regel dat het auteursrecht zeventig jaar na de dood van de auteur vervalt, gaat volgens het fonds voor het dagboek niet. Dit omdat de vader van Anne Frank, Otto Frank, aangemerkt is als co-auteur. Hij overleed pas in 1980. Daarnaast zou de onbewerkte, oorspronkelijke versie pas in 1986 gepubliceerd zijn en toen was er nog een andere wetgeving.

Bekijk ook: De erfenis van Anne Frank

Terugkijken: De erfenis van Anne Frank
Argos TV stond afgelopen maandag stil bij "de gevolgen van de popularisering…
De vliegtuigbom (Gemeente Renkum)
In het Gelderse dorp Wolfheze wordt woensdagochtend een vliegtuigbom uit de Tweede…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: