Dark
Light

Aviodrome vraagt faillissement aan

Auteur:
1 minuut leestijd

Aviodrome
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft donderdag faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Haarlem. De directie en bewindvoerder van het park hebben dat laten weten.

Het nationale themapark voor de luchtvaart heeft al enige tijd financiële problemen. Eerder deze maand vroeg het park bij de rechtbank al surseance van betaling aan. Het park heeft in het verleden vaker financiële tekorten gehad. Deze werden voorheen vaak aangevuld door Schiphol en KLM maar die partijen willen hier niet mee doorgaan.



Aviodrome:

De bewindvoerder is in gesprek met enkele zeer geïnteresseerde partijen die mogelijk het themapark willen voortzetten. […] Mede om de voortgang van deze gesprekken te waarborgen, zal het park ook de komende tijd geopend blijven.

Het Aviodrome is sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark zijn onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×